Ignis Panem

+420 608 719 160 info@ignis-panem.cz

Menu

Kde si můžu pec prohlédnout a vyzkoušet?

V naší provozovně a zároveň výrobním závodě v Telči, ul. Na Posvátné 181. Návštěvu je potřeba si předem objednat na tel. čísle 608 719 160.

Jakým způsobem pec doručíte?

Nejčastěji využíváme spediční firmy, tzn. že Vám řidič doveze pec menším nákladním autem (8 tun) na paletě a složí ji hydraulickým čelem za první dveře, pokud je to technicky možné.

Občas pece vozíme i vlastní dodávkou, to v případě, když jste na naší trase nebo poblíž.

Samozřejmě je také možný osobní odběr v naší provozovně v Telči.

O způsobu dopravy Vás budeme informovat v potvrzení Vaší objednávky.

Jak můžu pec objednat?

E-mailem na adrese info@ignis-panem.cz

Do e- mailu napište prosím: 

  • dodací adresu
  • fakturační adresu (pokud se liší od dodací)
  • telefonní kontakt toho, kdo bude pec přebírat
  • požadované příslušenství k peci, pokud není součástí dodávky
  • preferovaný způsob platby: dobírka, hotově nebo předem převodem
    • dobírka – při úhradě řidiči spediční firmy
    • hotově – při dopravě pece naší dodávkou (pouze po dohodě a pokud jste na naší trase)
    • předem převodem – v tomto případě dostanete ještě slevu 100,- Kč bez DPH z celkové ceny

Z čeho je pec vyrobena?

Základní korpus pece se skládá z 11 žárobetonových tvarovek naší vlastní výroby. Dalšími materiály, které používáme pro obestavbu, jsou: silná hliníková folie, izolační biorohož, tepelně – izolační perlito-cementová ruční jádrová omítka – do ní je vtlačena tepelně-odolná armovací tkanina, dále penetrace a svrchní ušlechtilá omítka.

Jak se přikládá do pece?

Do pece se přikládá vstupním otvorem – stejným, jako se pak sází chleba, nebo pizza či další pokrmy.

Jak dlouho trvá, než se pec vyhřeje?

Záleží na typu dřeva – doporučujeme pouze suché dřevo, a to buk, nebo břízu. Vyhřátí trvá cca 1 hodinu. Pokud chcete péct chleba, vyhřátí může trvat až 2 hodiny, vždy jde ale o cvik a vlastní zkušenosti, o velikost a hmotnost potravin atd.

Čím můžu v peci zatápět?

Ideální jsou suché třísky a např. papír. Je možné použít i tuhý podpalovač v menším množství. Nedoporučujeme použití tekutých podpalovačů.

Co všechno si můžu v peci připravit?

Chleba, pizzu, koláče, buchty, různá masa, ryby, klobásy atd.

Pokrmy můžu péct přímo na dně pece?

Ano, pizzu i chleba můžeme péct přímo na dně pece. Materiál, použitý pro sestavu vnitřního korpusu pece, je certifikován pro přímý styk s potravinami. Masa připravujeme na nerezových roštech, nebo v litinových či římských hrncích. Můžeme použít i smaltované či keramické nádoby.

Jak změřím teplotu v peci?

Existuje řada teploměrů pro nejrůznější použití a pro různé teploty, např. samostatně stojící, stonkový, laserový a jiné, záleží na typu použití.

Jaká je vhodná teplota pro pečení masa, chleba a pizzy?

Při pečení masa doporučujeme použití nerezového roštu, který také dodáváme. V tomto případě oheň v peci posuneme hrablem na stranu nebo dozadu a do středu pece umístíme rošt s masem. Průběžně kontrolujeme – doba závisí na typu a tloušťce masa.

Při pečení chleba by teplota v peci neměla přesáhnout cca 240 °C – při této teplotě pečeme cca 20 minut, pak teplotu snížíme rozhrnutím uhlíků, nebo přikrytím chleba, na cca 160-180 °C a dopékáme cca 1 hodinu. Průběžně otáčíme.

Pizza je při tloušťce cca 5-10 mm upečená za 2-4 minuty, v polovině doby doporučujeme otočit.

Jak se pec čistí a udržuje?

Po vychladnutí pece doporučujeme pec vymést kartáčem. Pokud je pec stále teplá – naakumulovaná – použijeme např. kartáč se štětinami s jemným drátem.

Musí stát pec IGNIS PERFECTA DONE pod přístřeškem?

Nemusí, povrchová úprava je voděodolná, pokud použijete i nerezový komín.

Kolik mě bude stát doprava pece?

Doprava je ZDARMA v rámci ČR.

Jaká je cena balného a palety?

Balné a paleta je ZDARMA při současné objednávce pece.