Ignis Panem

+420 608 719 160 info@ignis-panem.cz

Menu

Těsto na italskou pizzu

Kdo by neměl rád pizzu

Těsto na italskou pizzu

By In Recepty On Tuesday May 19th, 2015


Ingredience:

  • 1 kostka kvasnic;
  • 1 lžíce cukru;
  • 0,5 l teplé vody;
  • 5 lžic olivového oleje;
  • 3 lžíce bílého jogurtu;
  • 1 kg hladké mouky, sůl

Postup:

Kvasnice rozdrobíme, přidáme cukr a trochu teplé vody, necháme vzejít kvásek (5-10 minut), pak přidáme zbytek vody, olej, jogurt, mouku a sůl. Zpracujeme těsto, které se nelepí. Pořádně prohněteme, olejem vymažeme mísu, do které těsto dáme kynout. Mísu zakryjeme potravinářskou fólií. Necháme kynout asi 1 hodinu. Po vykynutí rozdělíme těsto na cca 250 g velké kusy, vyválíme koule a dáme na tác, přikryjeme fólií a necháme 15 minut dokynout. A můžeme dělat pizzy. Zbylé těsto uchováváme v lednici.


Leave a comment